Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Научни камион – презентација у Ужицу

Активно учешће током гостовања Научног камиона у Ужицу узео је и ЈП „Национални парк Тара“ и 8. маја представио вредности и значај овог заштићеног подручја.

Научни камион представља својеврсну путујућу лабораторију, изложбени простор и учионицу која гостује у градовима Србије и представља увод Ноћ истраживача која се организује задњег дана септембра. Ове активности реализује Институт за Биолошка истраживања „Синиша Станковић“ у оквиру пројекта „РеФокус“ финансираног од стране Европске уније.

Првог дана,8. маја, гостовања Научног камиона у Ужицу запослени ЈП „Национални парк Тара“ Миодраг Петровић и Ранко Милановић су одржали три предавања за стотинак ученика. Млади су били у прилицци да сазнају шта су то заштићена подручја ,који је њихов значај и како их можемо сачувати. Такође, били су у прилици да открију које су основне вредности Националног парка Тара и да се упознају са значајним представницима из биљног и животињског света попут „царица свих ендемита“ Панчићеве оморике.

Из Института „Синиша Станковић“ наводе да на овај начин настоје да наука изађе из лабораторија и кабинета пред људе, посебно младе, да покаже применљивост у свакодневном животу. Такође, циљ је и децентрализација науке односно анимирање што већег броја људи из целе Србије.

 

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица