Veličina slova

A- A A+

ЗАБОРАВИЛИ СТЕ ЛОЗИНКУ?

*

Обележен Светски дан животне средине

Поводом 5. јуна светског Дана заштите животне средине на земунском кеју у Београду је одржана манифестација "Не коцкај се са природом".

Део активности је био намењен деци која су кроз игру могла да уче о важности заштите природе. Такође, овај догађај је био усмерен и ка доносиоцима одлука, али и свим осталим грађанима са циљем да схвате да се са природом не треба шалити и да ће загађење животне средине имати далекосежне последице.

Манифестацију је организовала немачка агенција за међународну сарадњу (GIZ) а учешће су узели УНДП, Фондација за рециклажу лименки (RECAN), НП Тара, НП Копаоник, Србијашуме, Друштво за заштиту и проучавање птица и Млади истраживачи.

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине. Овај датум је одредила Генерална скупштина УН јер се тог дана одржала Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. На конференцији се окупило 113 држава, које су приредиле заједничку изјаву о потреби међународне сарадње у циљу заштите животне средине.

 

У СУСРЕТ ПРИРОДИ, Национални Парк ТАРА
ВРХ latinica | ћирилица