• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Представљање туристичких потенцијала и промовисање нових садржаја Националних паркова Србије – НП Ђердап, НП Тара и НП Копаоник, као и активности везаних за развој одрживог туризма у заштићеним подручјима, били су тема конференције за новинаре одржане у Туристичкој организацији Србије у Београду.

Представници националних паркова Србије овом су приликом подсетили на туристичке садржаје које већ имају, махом везане за активан одмор као што су пешачке стазе и обилазак видиковаца, али су говорили и о новим садржајима финансираним из УНДП програма „Подршка одрживом финансирању система заштићених подручја у Србији“ . Тако је на пример НП Тара кроз овај програм финансирала изградњу пешачке стазе за лица за посебним потребама и израду бизнис плана, а НП Ђердап едукативну стазу, тактилну изложбу и анализу потенцијала одрживог туризма и едукацију за еко водиче.


Сви учесници конференције за новинаре сложни су у оцени да су заштићена подручја оазе биолошке разноврсности и имају незамењиву улогу у едукацији, али и рекреацији, туризму и другим активностима без којих је незамислив живот савременог друштва. Истовремено, изразили су наду да ће убудуће посета домаћих и страних туриста заштићеним подручјима у Србији, пре свега националним парковима бити у складу са вредностима које они поседују.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм