• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Центру за посетиоце Националног парка Тара, у Бајиној Башти, четврту годину за редом изложена су дела настала на међународној горанској ликовној колонији. Изложба радова са XIX међународне горанске колоније ”Тара 2013.” отворена је у петак 22. августа.

У раду колоније одржане у Перућцу, од 13. до 20. августа 2013. Године, учествовао је 21 аутор: Илија Костов, Добривоје Радојевић, Павле Миладиновић, ЈеленаАрсенијевић,Иштван Жаки, Горан Екмешчић, Вуксан Челић, Часл Ван Гизберг, Слободан Штетић,Драган Пешић, Анђелија Благојевић, Здравко Вучинић, Немања Арсић,Дијана Андрејевић, Никола Вукомановић,Нада Серафимовић, Љиљана Глишовић, Виктор Зубко, Весна Вучићевић и Обрад Јовановић.

Изложбу су отворили Новица Милојковић, председник Покрета горана Србије, и Виктор Зубко, академски сликар.Сви заинтересовани ће моћи да погледају изложене радове до 29. августа. Улаз је слободан.  

Такође, у Перућцу се, од 16. до 23. августа, одржава камп младих горана “Тара 2013” на коме учествује око тридесетак деце која ће бити у прилици да се кроз различите излете и радионице упознају са вредностима и знаменитостима Националног парка Тара и његове околине.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм