• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У оквиру UNDP/GEF пројекта „Подршка одрживом финансирању система заштићених подручја у Србији” од јула до новембра је организован тренинг за тренере за израду бизнис планова за заштићена подручја на коме су учествовали и представници НП Тара. Сврха тренинга је да допринесе јачању капацитета управљача заштићених подручја за пословно планирање и финансијско управљање, а тиме и одрживости система заштићених подручја у Србији.

Будући да је тренинг био осмишљен као комбинација предавања и практичног рада, сви учесници су током обуке израдили по један бизнис план за своје заштићено подручје и осмислили по један тренинг. Предавачи из Српског менџмент центра имали су улогу ментора пруживши неопходну саветодавну подршку учесницима тренинга за развој конкретних бизнис планова. Обука је осмишљена тако да полазници буду не само обучени за припрему бизнис планова, већ и да буду оспособљени да преносе знање из ове области другим колегама из заштићених подручја.

Поред представника НП Тара на тренингу су учествовале и колеге из НП Копаоник, ЈП "Србијашуме", ЈП "Војводинашуме", ЈП "Палић-Лудош", ПП "Јегричка", ПП "Мокра Гора", ПП "Стара планина", ПИО "Овчарско-Кабларска клисура" и СРП "Увац".

На крају обуке сви полазници су добили сертификате о успешно завршеној обуци за тренере из области пословног планирања. Такође изабрани су и најбољи радови:

Најбољи бизнис план - ПП Мокра Гора,

Најбоље припремљене и представљена презентације - НП Тара,

Најбоље осмишљен тренинг - ЈП "Србијашуме".

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм