• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Премијера првог српског 3D филма "Пети лептир", по роману Уроша Петровића у режији Милорада Милинковића, биће одржана 23. децембра у Сава центру. Употреба 3D технологије, први пут у српском филму, добила је пуно оправдање због спектакуларних пејзажа планине Таре и велике пажње посвећене сценографији, тако да филм представља и визуелни доживљај.



Ово ће бити прва 3D пројекција у Сава центру те ће посебно за ову прилику бити постављено платно од чак 200м2 као и снажни 4К пројектор, а и озвучење ће бити додатно појачано како би гледаоци имали комплетан доживљај.

Филм је снимљен према вишеструко награђиваном роману Уроша Петровића који  ових дана доживљава десето издање. Снимање је обављено на локацијама у Београду и Националном парку Тара током јула и августа месеца.

"Пети лептир" говори о  тринаестогодишњем дечаку Алекси, који је остао без родитеља, заједно са својим пријатељима из Дома за незбринуту децу бива уплетен у мистериозну игру са оностраним, иза које стоји зли маг, адвокат Јовица Вук. Лукави старац користи видовитог дечака да допре до Злодолаца, припадника тајног реда средњовековних ратника кадрих да видају смртоносне ране и тако мењају ток историје. Очајнички желећи да се домогне њихове тајне бесмртности, Јовица Вук са хордом својих језивих послушника креће на мистичне витезове. Ту, на древним врлетима планине Таре, догодиће се нешто што нико није очекивао.

Глумачку екипу овог чине: Тања Бошковић,Михајло Јанкетић, Марко Николић, Љубомир Бандовић, као и млади глумци који се по први пут појављују на филму, Огњен Орешковић, Петар Рацић, Марија Радојковић, Михајло Милидраговић.

Сценарио је написала Сара Радојковић, а продуцент је Славољуб Гњатовић.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм