• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Ово је наслов из децембарског броја турског издања магазина "Voyager" на у коме је на 12 страна објављена репортажа о Западној Србији. Највећи део репортаже посвећен је Бајиној Башти, Дрини и Националном парку Тара.

 


Новинари најпознатијих турских туристичких магазина посетили су туристичку регију Западне Србије у периоду од 9. до 13. октобра. Поред представника магазина"Voyager", угостили смо и новинаре осталих популарних магазина: "Atlas", "Nereye Dergi" и авио лист "Skylife".

Осим Бајине Баште и Националног парка Тара гости из турске су посетили и Мокру Гору, Вишеград, специјални резерват природе Увац и Златибор. У склопу обиласка НП Тара турски новинари су пловили језером Перућац и посетили реку "Врело", видиковац Бањска Стена, стазу универзалног дизајна "Совина шумска учионица" и место открића Панчићеве оморике у Заовинама. На крају посете у Центру за посетиоце НП Тара на Митровцу им је приређена мултимедијална презентација. Наравно посета Бајиној Башти није се могла замислити без посете "Стенчици" - кућици на Дрини и погону ББ Клековаче.

Инфо туру за госте из Турске организовали су туристичка агенција „Тара Турс“ из Бајине Баште и агенција ЕСБа у сарадњи са авио компанијом "Turkish Airlines" уз подршку Туристичке организације Србије, НП Тара, СТЦ Бајина Башта, ТО Западне Србије, ТО Златибор, ТО Вишеград, СРП Увац,ТСЦ Златар, хотели Језеро, Оморика, Мећавник и Мона.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм