• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Национални парк Тара је наступио на 37. Међународном сајму туризма у Београду, који је одржан, од 19. до 22. фебруара, под слоганом „Искористи тренутак“. Ова манифестација је окупила око 1.100 излагача из 50 земаља у шест изложбених хала и привукао преко 65.000 посетилаца. Сајам је отворио премијер Србије Александар Вучић.


Национални парк Тара је наступио у оквиру штанда Бајине Баште у оквиру Туристичке регије Западна Србија. Туристичка понуда општине је представљена заједно са СТЦ "Бајина Башта", Војном установом Тара, Центром дечијих летовалишта, туристичким агенцијама "Таратурс" , "Тара Инфо" и Шарм турс", хотелима "Тара Грин", "Турист" и "Jезеро" и бројним приватним угоститељским објектима из општине.

Централна конференција за медије Бајине Баште била је у суботу а новинарима су се обратили председник општине Радомир Филиповић, директор Установе С.Т.Ц. „Бајина Башта“ Дејан Млађеновић, менаџер Горана Бреговића Адис Гојак и фронтмен групе Ван Гог Звонимир Ђукић Ђуле. Председник општине је рекао да је поносан јер долази из најлепше општине у Србији а да је река Дрина бисер и кичма српског народа. Такође је нагласио да се ове године обележава 110 година туризма а да је у претходној години доста урађено на унапређењу инфраструктуре на планини Тари.

Такође, Национални парк Тара се, у петак 20. фебруара, представио на штанду Сталне радне групе за рурални развој (SWG) у склопу промоције прекограничног региона Тара-Дрина и пројекта "Развој цикло-адреналинског туризма у средњем Подрињу".

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм