• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Национални парк Тара ће 30. маја бити домаћин авнтуристичке трке. Поред озбиљних тркача очекује се и велики број рекреативаца и авантуриста. Организатор трке је Спортски клуб „Алти“ из Београда уз подршку Националног парка Тара и Спортско туристичког центра „Бајина Башта“. Овај догађај подржан је и од стране Министарства омладине и спорта и Планинарског савеза Србије.

 

Планинска трка ће  бити подељена у категорије и женску и мушку конкуренцију. Стаза за спортску категорију, обе конкуренције, ће бити до 40 километара, без препрека. Авантуристичка категорија ће имати до 20 километара стазе, али и препреке за савладавање. Рекреативна категорија је на стази авантуристичке само без препрека. Све стазе ће бити детаљно обележене и са дежурним контролорима и окрепом на одређеном растојању.

Док једни трче, други ће шетати, а трећи уживати у авантурама. Позивамо све љубитеље природе да дођу да се дружимо и проведемо леп и забаван викенд на Тари. Циљ ове трке је поред промоције спорта, рекреације и здравог живота и промоција природних лепота наше земље и подстицај развитку, у свету све популарнијег, авантуристичког туризма.

„Планина Тара због свог разноврсног рељефа, има велики капацитет за развој авантуристичких паркова и као таква у будућности може постати место које би привукло велики број страних туриста. Управо из овог разлога, али и зато што је Тара једна од наших најлепших планина, жеља нам је да сваког пролећа овде традиционално одржавамо авантуристичко планинске трке и тиме и ми дамо мали допринос у промоцији планине Таре.“ – истиче Драгана Рајбловић из Спортског клуба „Алти“.

Скуп учесника је у петак 29. маја у 20 часова на Митровцу на Тари, трка стартује у суботу 30. маја у 7h и траје до касних поподневних часова. После трке у вечерњим часовима је гратис вечера и потом журка. Прва награда у спортској мушкој и женској категорији је уз медаљу, по 15.000,00 динара. За друго и треће место награде ће бити накнадно објављене. Прва три места у авантуристичкој категорији добијају медаље и дипломе. Више информација о догађају као и пријаве за трку можете погледати на сајту www.alticlub.org.rs и путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм