• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Нишу је од 2. до 4. априла, у хали "Чаир", одржан 16. Међународни сајам туризма и активног одмора под слоганом"TOURISM, ADVENTURE AND NATURE". И ове године, Сајам је био посвећен промоцији активног одмора као све популарнијег облика туризма у свету и Србији.


На сајму је своју понуду представило 139 излагача из Србије, Мађарске, Грчке, Републике Српске и Црне Горе. ЈП "Национални парк Тара", СТЦ "Бајина Башта" и ТА "Таратурс" су представили понуду наше општине на штанду Туристичке организације регије Западна Србија. 

Велики део излагачког простора био је намењен презентацији клубова и удружења који се баве активним одмором и екстремним спортовима из целе Србије, који су презентовали различите програме: планинске туре и трке у Србији, регате, рафтинг, џип сафари, параглајдинг летове, спелеологију, роњење, планински бициклизам, слободно пењање...

У оквиру Сајма 03. априла 2015. године је организована 2. Конференција о авантуристичком туризму и активном одмору у природи са темом "Развој и унапређење авантуризма у Србији".

На конференцији су представљени програми из области планинског трчања,  планинарења, спелеологије, посматрања птица, као и добри примери успешно реализованих пројеката, кампања Туристичке организације Србије о активном одмору у Србији, а своје вишегодишње искуство из ове области учесницима конференције ће пренели су и предавачи из иностранства - Гергана Николова из „Adventure Travel Trade Association“ из Бугарске и Џек Делф из организације USAID и „Western Balkans Geotourism Network“.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм