• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У галерији Културно документационог центра Срба у Будимпешти, у понедељак 4. маја, је отворена изложба фотографија Фото сафари - "Тара 2014" и презентација туристичке понуде Србије.

Присутнима се обратио амбасадор Србије у Мађарској Раде Дробац, директор Културно и документационог центра Срба у Мађарској, Милан Ђурић, професор фотографије Сабо Бела, Драгић Караклић, в.д. директора Националног парка Тара и Сандра Влатковић, менаџер за односе са јавношћу ТОС-а.

Након презентације туристичке понуде наше земље и приказивања промотивних филмова свечано је отворена изложба фотографија, а након тога је уприличен коктел на коме служени специјалитети српске кухиње и ракије бајинобаштанског краја.

Изложба у Будимпешти састављена је од мотива са Таре насталих током фото-сафарија "Тара 2014", а на којима су приказане природне лепоте, као и историјске и етнографске вредности подручја.

Овом догађају је присуствовало педесетак посетилаца, укључујући и амбасадора Босне и Херцеговине и другог секретара амбасаде Црне Горе.

Изложба је организована уз помоћ Културно и документационог центра Срба у Мађарској и Туристичке организације Србије у оквиру кампање "Моја Србија"која је усмерена на представнике наше дијаспоре.

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм