• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Представници Националног парка Тара су у уторак, 5. маја, посетили Национални парк Дунав-Драва, где су обишли меморијални комплекс са визиторским центром који је посвећен Мохачкој бици.

Делегација НП Тара предвођена в.д. директором, Драгићем Караклићем разговарала је са госпођом Естер Бушерт, заменицом директора, овог мађарског националног парка. Посета је организован у циљу успостављања комуникације и сарадње између управљача, тј. размене позитивних искустава и стицања нових, јер иако се ради о значајно различитим подручјима делимо исте проблеме по питању заштите природе и њеног одрживог коришћења. Посебно су биле интересантне теме везане за газдовање шумама и управљање посетиоцима.

Такође, овом приликом је договорено да изложба фотографија са фото-сафарија "Тара 2014", која је пре пар дана отворена у Будимпешти,  буде постављена и у визиторском центру у Шаторхељију.

Национални парк Дунав-Драва је основан 1996. године и има површину од 49.000 хектара, међутим, управа парка газдује укупном територијом од 1.4 милиона хектара која укључује и заштићена подручја ниже категорије и државне пољопривредне површине.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм