• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Националном парку Тара је завршено снимање хорор филма "The Forest" (Шума) америчког редитеља Џејсона Заде које је трајало од 6. јуна до 3. јула.

Главне улоге тумаче позната британска глумица Натали Дормер и амерички глумац и модел Тејлор Кини. По сценарију радња филма се дешава у Јапану у шуми Аокигахара тзв. "Шуми самоубица", где млада Американка стиже како би открила што се догодило њеној сестри близнакињи која је мистериозно нестала. Упркос упозорењима она одлучно улази у шуму са намером да открије истину,  а онда се у појављују душе умрлих…

Млада британска глумица је популарност стекла улогама у светски популарној серији "Игра престола" где игра краљицу Марџори Тајрел и по улози Ане Болен у серији "Тјудорови". Тејлор Кини је познат по улогама у филму "Zero Dark Thirity" и серији "Chicago Fire", а занимљиво је да је он вереник америчке музичке звезде Лејди Гаге.

Неке сцене су снимане у Јапану и у студију у Шимановцима и Бранешком пољу, али је највећи део филма снимљен на локацијама у Националном парку Тара.

Део објеката који су направљени за потребе филма остављен је на располагање Националном парку Тара. Тако ће на пример "филмски" визиторски центар бити премештен на нову локацију где ће се користити као нови информативни пункт НП Тара.

Премијера филма је планирана за јануар 2016. године.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм