• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Oko 200 студената архитектуре и дизајна из тридесетак земаља Европе и света окупило се на радионици „TARA Ground Zero“ која се одржава на Митровцу у Националном парку Тара.

Окупљени студенти, заједно са интернационалном екипом ментора, током две недеље радиће на пројектовању и извођењу објеката и мобилијара од дрвета, а са циљем просторног унапређивања Националног парка Тара и његове туристичке понуде, а у сврху промоције одрживог развоја и умрежавања младих професионалаца. Различити објекти намењени посетиоцима Таре биће смештени на простору Митровца, Заовина и Предовог крста.

Радионицу MEDs – Meeting of Design Students су покренули 2010. године студенати из различитих држава и различитих области дизајна. Радионица је створена са циљем да здружи различите области дизајна (архитектуру, индустријски дизајн, графички дизајн…), а по угледу на идеју Баухаус-а о синергији креативних дисциплина. Досадашњи домаћини радионице су били Алања, Истамбул, Љубљана и Даблин.

Домаћин радионице је национални представник МЕДс-а за Србију: Удружење будућих архитеката и дизајнера – УБАД Србија. Догађај је подржан од стране бројних партнера, укључујући: Национални парк Тара, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, Туристичку организацију Србије, Архитектонски факултет Универзитета у Београду, као и велики броја компанија и медијских партнера.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм