• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Центру за посетиоце Националног парка Дунав-Драва у Мохачу, у среду 14. октобра, отворена је изложба фотографија Фото сафари - "Тара 2014".

На отварању изложбе присутнима су се обратили госпођа Естер Бушерт, заменик директора НП Дунав-Драва, Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, професор Бела Сабо, тутор фото сафарија и Бориша Чолић, руководилац Службе информисања и промоције вредности НП Тара.

Изложба у Будимпешти састављена је од фотографија Таре и околине насталих током фото-сафарија "Тара 2014" на којима су приказане природне лепоте, као и историјске и етнографске вредности подручја.

Изложба је организована уз помоћ Културног и документационог центра Срба у Мађарској у оквиру месеца српске културе у Мађарској, а договорена је приликом посете представника НП Тара Националном парку Дунав-Драва у мају ове године.

Представници Националног парка Тара су дан након отварања изложбе, 15. октобра, били гости на пријему у амбасади Србије у Будимпешти организованом поводом затварања месеца Српске културе у Мађарској.

 

Фото сафари "Тара 2015"

Фото сафари "Тара 2015" ће бити организован од 21. до 25. октобра уз подршку Туристичке организације Србије и Завода за заштиту природе Србије, а на њему ће се окупити 30-ак фотографа из Србије и Мађарске.  

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм