• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На подручју Националног парка Тара у току је реализација пројекта постављања планинарске сигнализације и маркирања стаза. Активности спроводи НП Тара у сарадњи са планинарским клубом Тара, а финансирање је обезбеђено кроз субвенције Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Пројектом је планирано маркирања 30 стаза и 2 међународна пешачка коридора (европски пешачки пут Е7 и Виа Динарика) укупне дужине око 300 км. На почетку свих стаза и на раскрсницама дуж стаза биће постављено укупно 276 путоказа.

Упоредо са теренским активностима Планинарски клуб Тара ради на дигитализацији стаза што подразумева: интернет презентације са техничким подацима стаза, мапама, висинским профилима и линковима за преузимање "GPS" трекова који се могу користити на уређајима за навигацију и паметним телефонима. На свим путоказима уз број одговарајуће стазе постојаће и одговарајући "QR" код чијим се скенирањем добија адреса одговарајуће странице.

Такође, биће одштампана и нова-ажурирана туристичко-планинарска мапа НП Тара чије штампање финансира Министарство пољопривреде и заштите животне средине.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм