• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Немачко-француски државни ТВ канал "АРТЕ" који се бави културом, 29. јануара 2016. године, у 19.30 часова, емитоваће документарни филм у трајању од 45 минута о Србији, у коме ће између осталог бити представљен и Национални парк Тара. Телевизија АРТЕ на немачком и француском језику, приказује се преко сателита и покрива све земље Европе.

Документарни филм је део серије од 5 филмова о земљама бивше Југославиjе, које се након година које су обележили негативни догађаји, сада истичу на позитиван начин, кроз приказ њихових лепота и специфичности. 

Сарадња са овом медијском кућом започела је у априлу 2014. године када је продуценткиња ове телевизије заједно са фотографом дошла на Тару и упознала се природним и културним вредностима којима располаже ово подручје.

У делу који се односи на НП Тара у фокусу ће бити прича о пројекту праћења и заштите популације мрког медведа и креирања специфичне туристичке понуде. Ово подручје је познато као станиште најбројније популације медведа у Србији (око 50 јединки), која се од 2006. године прати уз помоћ огрлица са ГПС одашиљачем, а у задање три године и помоћу специјално дизајнираних камера тзв. фото-замки.

У оквиру представљања Србије као примамљиве и недовољно истражене туристичке дестинације поред Таре приказани су НП Ђердап, Бело Блато, СРП Засавица, ПИО Овчарско-кабларска клисура и СРП Увац.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм