• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Број посетилаца Центар за посетиоце Националног парка Тара на Митровцу је током 2015. године посетило 14.769 посетилаца, од којих су 1.685 били странци из 43 земље света. Највећа посета је забележена том четири месеца у периоду мај-август када је остварено више од 10 хиљада посета.

У структури домаћих посета значајан број чине организоване групе предшколаца и основаца које углавном бораве у Дечијем одмаралишту Митровац на Тари. Најмлађи гости Таре у Центру за посетиоце могу да се кроз изложбену поставку, презентације и пројекције едукативних филмова у "Шумском биоскопу" упознају са вредностима заштићеног подручја и потребом заштите природе.

Највећи број страних туриста су чиниле групе из Словеније, а потом индивидуални посетиоци из Немачке, Француске, Русије, Немачке, Пољске, Чешке и Холандије. Забележени су посетиоци са свих континената и из удаљених земаља попут Јапана, Кине, Индонезије, Нигерије, Индије, Аустралије, Новог Зеланда, САД, Бразила и Аргентине.

Углавном су тражене информације везане за боравак у Националном парку Тара, а пре свега за стање планинарских-шетних стаза и доступност видиковаца, понуду приватног смештаја и активности у парку.

Новоотворени Центар за посетиоце у Бајиној Башти "Наша кућа природе" током два месеца (новембар и децембар) рада посетило је 1.129 углавном домаћих посетилаца. Највећи део посета чиниле су организоване групе предшколаца и основаца. С обзиром да је реч о новом садржају у понуди Таре и Бајине Баште тек се очекује пуна афирмација овог простора. 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм