• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У склопу спровођења пројекта Светског фонда за природу (WWF) „Заштићена подручја за природу и људе“ у центру за посетиоце НП Тара у Бајиној Башти 22. и 23. фебруара одржане су радионице са запосленима и представницима локалне заједнице.

Током два дана одржане су одвојене радионица са представницима парка и локалне заједнице на тему идентификације заинтересованих страна ради успостављања Савета корисника НП Тара у складу са новим Законом о националним парковима.

Са представницима основних и средњих школа одржан је састанак на коме су представљање пројектне активности и начин њиховог укључивања у „WWF Академију природе".

  • Такође, одржан је састанак представника НП Тара са експертима за мониторинг мрког медведа ради прецизирања будућих активности у циљу побољшања управљања популацијом и развоја туристичке понуде посматрања медведа.

Пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“ спроводи се у сарадњи Светског фонда за природу (WWF) са 5 заштићених подручја (Национални паркови Тара, Ђердап и Фрушка гора, Специјални резерват природе Горње Подунавље и Предео изузетних одлика Авала) у наредне 4 године. Пројекат има два главна циља, први је да управљаче заштићених подручја повеже са локалном заједницом и да се локална заједница укључи у процесе доношења одлука у заштићеним подручјима. Други циљ се односи на развој одрживе туристичке понуде и промоције заштићених подручја као места за одмор, образовање и рекреацију.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм