• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Јако невреме на подручју општине Бајина Башта у ноћи између 6. и 7. марта изазвало је бујичне поплаве на територији целе општине због чега је проглашена ванредна ситуација. У селу Заовине снег и олујни ветар изазвали су прекид у напајању електричном енергијом.

Изузетно мокар и тежак снег и налети ветра оборили су и поломили више од 200 стубова  и покидали проводнике на далеководима и нисконапонској мрежи. До оштећења мреже дошло је на изузетно великом и неприступачном терену, што отежава поправке. Упркос томе, до 8. марта оспособљен је један део мреже и број домаћинстава без напајања смањен је са 650 на 228.

Екипе монтера Електродистрибуције уз помоћ Војске Србије даноноћно су на терену и раде на оспособљавању мреже. Проблем у преосталих седам трафостаница на линијама Мандићи – Брезовице и Брезовице – Марићи не може да се реши  по постојећим трасама далековода, већ су на терену пројектантске екипе које снимају нове трасе за изградњу далековода. Изградња ће почети чим се снимање заврши, али се пуштање не очекује за мање од 20 дана.

У овом периоду домаћинстава у 11 засеока МЗ Заовине (Баре, Јеличићи, Николићи, Марићи, Караклије, Печенице, Новаковићи, Василићи, Јездићи, Попадићи и Рајаци) неће имати струју.

Локални штаба за ванредне ситуације је захваљујући Дринско-лимским хидроелектранама, Граду Ужице и Црвеном крсту, обезбедио три агрегата који се као прелазно решење постављају на трафостанице, да би се привремено обезбедило напајање потрошача електричном енергијом.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм