• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Потрага за Г.Ђ. (44) из Бајине Баште који је страдао, у недељу 9. Октобра, павши са једне литице изнад кањона Дрине окончана је у понедељак увече када су спасиоци извукли беживотно тело.

Несрећа се десила у Националном парку Тара, у атару села Јагоштица на подручју планине Звијезда, где је Г.Ђ. неопрезно стао на ивицу над понором након чега је пао у кањон. Нестанак је пријавио пријатељ настрадалог који је био са њим у моменту несреће. Беживотно тело несрећног ловца нађено је у шумовитом кланцу неких 500 метара испод места са кога је пао.

Спуштајући се уз помоћ ужади низ литице провалије спасиоци су најпре нашли пушку, затим део униформе па тек онда његово тело, а још 50 метара даље и ранац. У потрази су учествовали Чувари природе (ренџери) НП Тара, ватрогасци, полиција и планинари из Бајине Баште и Ужица.

Иако су медији пренели да се настрадало лице налазило у лову са пријатељем, њихов боравак активности нису биле пријављене надлежним службама ЈП „Национални парк Тара“ и нису имали ни потрбене дозволе нити пратњу стучних лица.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм