• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

ЈП "Национални парк Тара" и Вртић "Невен " из Бајине Баште заједно су обележили 3.новембар - Светски дана чистог ваздуха.

У просторијама вртића Маријана Јосиповић, биолог у НП Тара одржала је презентацију "Другари са Таре" пред 120 деце предшколског узраста. Она је причала деци о значају чистог ваздуха за здравље људи и осталих становника природе. У оквиру презентације деца су имала прилику да виде оригиналне видео снимке животиња са Таре - медведа, вука, лисицу, срну, дивокозу, јазавца. После презентације руководилац Службе чувара природе, Миодраг Петровић и деца обучена у костиме животиња употпунили су догађај са интерактивном причом о медведу Милисаву.

Деца су посебно била одушевљена снимцима животиња и маскотом НП Тара - Меденом. Маскота Медена је први пут представљена деци и измамила је велику пажњу и осмехе. Аниматор у маскоти Медена је наш сарадник Никола Јовановић, ученик гимназије и члан драмске секције.

Надамо се да смо презентацијом уз помоћ маскоте, костима, једноставних речи, садницом Панчићеве оморике приближили и објаснили деци значај шума "зелених фабрика". Порука деци је била да не дирају дрвеће и цвеће у градовима и да не бацају смеће у природу.

Сарадња са вртићем Невен има за циљ да еколошком едукацијом деца Бајине Баште буду свесна да живе проред једног од најлепших и највреднијих места Србије. Да науче основне појмове као што су Панчићева оморика, национални парк Тара, планина Тара и да се одговорно понашају у природи.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм