• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Национални парк Тара је у петак, 4. новембра, био домаћин горанске радионице у којој су учествовали ученици 6. разреда основних школа са подручја Бајине Баште, Ужица, Пожеге и Косјерића.

Током једнодневне радионице деца су се у Центру за посетиоце НП Тара упознала са основним вредностима и тренутним активностима које се спроводе на заштити и унапређењу овог заштићеног подручја. После тога је уследила посета расаднику где су се ученици имали прилику да се упознају са врстама дрвећа и лековитог биља које расте на овом простору и начином и значајем расадничке производње. Радионица је завршена посетом ОШ „Свети Сава“ из Бајине Баште упознавањем са историјатом школе и сумирањем резултата радионице.

Радионица је организована у склопу реализације пројекта „Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих“ и спровођења Програма едукације за најмлађе припаднике Покрета горана. Активности је организовао Покрет горана Србије у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштите животне средине – Управом за шуме и ЈП „Национални парк Тара“.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм