• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У склопу спровођења пројекта Светског фонда за природу (WWF) „Заштићена подручја за природу и људе“ у центру за посетиоце НП Тара у Бајиној Башти 30. новембра одржана је радионица на тему успостављања Савета корисника НП Тара.

 

Циљ радионице је био да се локалној заједници представи улога и значај Савета корисника који је предвиђен Законом о националним парковима. Такође, идеја је и да се идентификују потенцијални чланови Савета.

Приликом овог састанка представници Националног парка Тара су од представника локалне заједнице затражили да изнесу своје предлоге за активности које би требало уврстити у План управљања парком за период 2017-2026. година.

Пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“ спроводи се у сарадњи Светског фонда за природу - WWF са 5 заштићених подручја (Национални паркови Тара, Ђердап и Фрушка гора, Специјални резерват природе Горње Подунавље и Предео изузетних одлика Авала) до 2019. године. Пројекат има за циљ да управљаче заштићених подручја повеже са локалном заједницом и да се она укључи у процес доношења одлука као и развој одрживе туристичке понуде и промоције ових подручја као места за одмор, образовање и рекреацију.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм