• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На овогодишњем 39. међународном сајму туризма у Београду који је трајао од 23. до 26. фебруара представљена је целокупна понуда дестинације Тара Дрина Бајина Башта. Штанд Бајине Баште, као и ранијих година, био је смештен у централном делу хале 4 у оквиру излагачког простора Туристичке организације регија Западне Србије. На штанду Установе Спортско туристички центар „Бајина Башта“ заједно су наступити сви најзначајнији туристички субјекти са територије ове општине укључујући и ЈП „Национални парк Тара“.

Посетиоци сајма су на једном месту могли да виде најновију понуду свих туристичких агенција, хотела и категорисаног смештаја са подручја Бајине Баште, да упознају најпознатије ракије из овог краја, као и да се упознају са активностима и плановима Националног парка „Тара“.

У фокусу овогодишњег сајма био је омладински туризам односно спортско рекреативни туризам, па је штандом Бајине Баште доминирала огромна фотографија Дринске регате која је и званично најбоља манифестација у Србији и носилац признања „Туристички цвет“ и „Најбоље из Србије“. Такође, доста пажње је посвећено могућностима за активности у природи и промоцији адреналинских спортова.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм