• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У галерији Лесковачког културног центара у Лесковцу у четвртак, 16. mарта 2017.године, отворена је изложба фотографија са фото сафарија "Тара 2015". Фотографије чланова Фото савеза Србије су настале на Фото сафарију ,,Тара 2015“, а селектовао их је г. Милан Марковић, мајстор фотографије из Ваљева. 

На отварању изложбе гостима су се обратили Мирослав Предојевић, секретар ФС Србије, Сања Цонић, директора Лесковачког културног ентра и у име ЈП ,,Национални парк Тара“ Драгић Караклић в.д. директора и Бориша Чолић, руководилац службе информисања и промоције вредности. Изложба ће бити отворена до 26. марта 2017. године. 

У петак, 17. марта, за представнике НП Тара је уприличен пријем код градоначелника Лесковца др Горана Цветановића и конференција за медије. Овом приликом је истакнута заједничка сарадња између општине Бајине Баште и града Лесковца односно ЈП „Национални парк Тара“ и Лесковачког културног центра на промоцији природних и културних вредности наше земље, а која траје четири године. Такође, уручене су и захвалнице институцијама и појединцима који су помогли промоцију НП Тара на подручју јужне Србије.

Изложба у Лесковцу представља Фото сафари ,,Тара 2015“. Ову манифестацију су помогли Туристичка организација Србије и Завод за заштиту природе Србије, а први пут организовано, Национални парк Тара су посетили и чланови Фото савеза Србије. У оквиру изложбе, налази се четрдесет фотографија, чији су аутори из Београда, Лесковца, Пожеге, Косјерића и Ваљева.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм