• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Од 25. до 27. априла 2017. у Националном парку Тара у организацији Светског фонда за природу (WWF) је одржана радионица за развијање образовних програма у заштићеним подручјима.

Тренингу су поред домаћина НП „Тара“ и предавача из Словеније ПП „Шкоцјанске јаме“ присуствовали и представници следећих заштићених подручја: НП „Фрушка гора“, НП „Ђердап“, НП „Маврово“ (Македонија), СРП „Горње Подунавље“, СРП „Обедска бара“, ПИО „Авала“, ПИО „Космај“, СП „Бојчинска шума“, СП „Липовичка шума – Дуги рт“, СП „Шума Кошутњак“.

Предавачи из Парка природе Шкоцјанске јаме из Словеније су током радионице представили своје образовне програме, као и процес рада којим су дошли до разноврсних образовних програма које данас као заштићено подручје нуде посетиоцима. Такође, Национални парк Тара је упознао колеге са својим програмима и садржајима који су намењени едукацији посетилаца.

Циљ тренинга је био да кроз интерактивни рад и размену искустава учесници дефинишу смернице за развијање образовних програма и нацрт акционог плана за свако заштићено подручје посебно.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Заштићена подручја за природу и људе“ чији је главни циљ повезивање локалне заједнице са управљачима заштићених подручја ради унапређења очувања природе и стварања основе за развој одрживог туризма и образовних програма у заштићеним подручјима.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм