• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Националном парку Тара завршена је прва смена овогодишњег Кампа младих чувара природе која је трајала од 2. до 9. јула. Овај јединствен програм еколошке едукације деце узраста од 7 до 15 година се организује по 11. пут.

Млади ренџери за седам дана проведених у Кампу били су у прилици да се упознају са: основним вредностима заштићеног добра; радом Службе чувара природе (ренџера); биљним и животињским врстама; културно-историјским вредностима; животом људи на Тари; као и да уоче добре и лоше стране односа према природи. Такође, имали су и активности попут јахања, спуштања низ „zip line“ и вожње кајака.

У овој смени кампа је учествовало 10 деце из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Наравно, ово је била идеална прилика да се упознају са вршњацима из других места и да стекну нова пријатељства.

Овог лета ће бити одржане још 4 смене у периоду од 6. августа до 3. септембра са преко 80 учесника. У кампу ће боравити и деца награђена од стране Фондације за рециклажу (Recan) за највећи број сакупљених лименки, као и пливачи ПК „11. Април".

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм