• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Пригодном свечаношћу у сали Биоскопа „Влаја“ обележен је 25. јул, Дан општине Бајине Баште. Учеснике свечаности поздравили су председник општине Радомир Филиповић и председница Скупштине општине Весна Ђурић уз кратко освртање на активности локалне самоуправе. Том приликом додељена су признања заслужним колективима и појединцима.

ЈП „Национални парк Тара“ добио је захвалницу за допринос развоју туризма општине Бајина Башта, промоцијом културних и природних вредности општине, улагањем у туристичку инфраструктуру и учешћем и помоћи у организовању туристичких манифестација.

Повеља о звању почасног грађанина општине Бајина Башта додељена је Цвики Крунићу из Старе Пазове, председнику Фондације „Пазова за најугроженије“ Стара Пазова за допринос и несебичну подршку у изградњи 11 кућа на подручју бајинобаштанске општине после мајских поплава 2014. године.

Повељу општине Бајина Башта добили су и: Предузеће за производњу и промет дрвних сортимана Горштак Д.О.О. Бајина Башта; „Робиниа девелопмент“ Д.О.О. Бајина; привредном друштву за производњу амбалаже од полистирена „Панапак„ Д.О.О.; и Фондација „Пазова за најугроженије“ из Старе Пазове.

Захвалнице општине Бајина Башта добили су још: Туристичка агенција Тара инфо, ПД за производњу ракије ББ клековача, Туристичка агенција Таратурс, Предузетник Драган Стаменић, власнику хотела Турист, Милева и Милан Давидовић, власници пољопривредног домаћинства Соколина на Тари. Предузећу Васимил, предузећу Ин систем, Ивану Миловићу, Милошу Танасијевићу, Милоју Марјановићу из Овчиње,Видану Ђурђевићу из Овчиње, Слободану Којићу из Овчиње, Ненаду Петровићу из Солотуше, Марку Вукашиновићу из Драксина, Љубисаву Јагодићу из Зарожја, Форуму жена Бајина Башта – радионица ткаља Врело, Националној служби за запошљавање Републике Србије, Предшколској установи Невен, Филипу Скокићу, Ивану Марковићу, Удружењу деце са сметњама у развоју и њиховим родитељима – пројектном тиму на челу са Оливером Ђуровић, Николи Максимовићу, медицинским сестрама Дома здравља „Евелина Хаверфилд“.

Признања су уручена и ђацима генерације из основних и средњих школа са подручја бајинобаштанске општине Николи Јовановићу, Дејану Јовановићу, Тијани Марјановић, Милици Богдановић и Јовану Ивановићу.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм