• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У уторак, 12. септембра, у Српском културном центру у Будимпешти отворена је изложба фотографија „Фото сафари Тара 2017″. На изложби која је постављена у оквиру Месеца српске културе у Мађарској су представљени одабрани радови са овогодишњег фото сафарија на планини Тари.

Подсећамо да је од 11. до 16. јуна на подручју Националног парка Тара одржан, шести по реду фото сафари ,,Тара 2017“. На овом фото скупу у Националном парку Тара учествовало је 8 чланова ФС Србије, 9 мађарских фотографа које предводио професор Бела Сабо, као и 7 чланова Културног и документационог центра Срба у Мађарској. Заједно са њима, Тару је посетила и екипа Мађарске националне ТВ, односно новинари њихове редакције на српском језику.

Заједничку изложбу у Будимпешти отворили су Милан Ђурић, директор Културног и документационог центра Срба у Мађарској, Драгић Караклић директор Националног парка Тара и професор Сабо Бела који већ годинама доводи фотографе из Мађарске на Тару.

Овом приликом наглашено је колико је организација фото сафарија битна за промоцију Националног парка Тара као и целе општине Бајине Башта. Директор Националог парка Тара је рекао да му је посебно драго да је се ове године и Културни и документациони центар Срба у Мађарској укључио у фото сафари на Тари и да ће се потрудити да што више фотографа и у наредном периоду посети Тару.

Поред бројне публике на отварању је био присутан и део фотографа од укупно 26 аутора чије фотографије су изложене у Будимпешти. Предвиђено је да се у наредном периоду слике са фото сафарија 2017. изложе и у Сегедину.

текст/фото: www.drina.info

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм