• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Туристичка организација Србије је протекле седмице организовала студијску посету за групу новинара из Словеније и Хрватске у циљу промоције туристичких потенцијала Србије као атрактивне туристичке дестинације, представљањем нашег богатог културно-историјског наслеђа и најзначајнијих туристичких локација.

 

У оквиру ове посете новинари су у петак, 29. септембра, боравили у Бајиној Башти где су у организацији Спортско-туристичког центра „Бајина Башта“, Националног парка Тара и Туристичке агенције „Таратурс“ посетили тренутно најпрепознатљивије туристичке атракције ове општине.

Посета Бајиној Башти је почела код светски познате кућице на Дрини, а настављена је у ББ Клековачи где су се гости упознали са процесом производње и асортиманом овог чувеног бајинобаштанског бренда.

У средњевековном манастиру Рача новинари су се упознали са историјатом ове светиње и њеним значајем за српски народ, али и са другим значајним културно-историјским локалитетима овог дела Подриња.

Део програма који је највише привукао пажњу је вожња кањоном Дрине. Леп дан, бистра Зеленика и величанствена природа кањона реке Дрине оставили су изузетан утисак на медијске посленике из Словеније и Хрватске. У Перућцу је делегација новинара прошетала поред најкраће реке у Европи и упозната са причом о стећцима који су на УНЕСКО листи као и са МХЕ „Врело“ из 1927. године.

Програм у Бајиној Башти завршен је посетом Визиторском центру Националног парка Тара на Митровцу и одласком на најлепши српски видиковац – Бањску стену.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм