• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У пoнедељак, 16. октобра, у холу Дома културе у Чачку отворена је изложба фотографија „Фото сафари Тара 2015“ чији су аутори чланови Фото савеза Србије.

Изложене фотографије су забележене на Фото сафарију „Тара 2015“, а поставка се састоји од 40 радова чланова Фото Савеза Србије које је селектовао Милан Марковић, мајстор фотографије из Ваљева.

Изложбу је отворио фотограф Владимир Мијаиловић из Пожеге, члан Фото савеза Србије, а о фото сафрију и Националном парку Тара говорио је Бориша Чолић, руководилац службе информисања и промције вредности НП Тара.

Пре Чачка ове фотографије су биле изложене у Београду, Лесковцу и Нишу. Изложба у Чачку ће бити отворена до 23. октобра.

Фото сафари "Тара“ је уметничко-промотивна манифестација, а развио се из фото радионице Беле Сабо, мајстора фотографије из Ђера. Ову својеврсну фото-колонију организује ЈП ,,Национални парк Тара“ из Бајине Баште иона је уз финансијску подршку Туристичке организације Србије, остварила значајне промотивне циљеве. У неколико протеклих година лепоте Националног парка Тара представљене су у Мађарској и Румунији, али и нашој земљи.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм