• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

„WWF академија за природу“ добила је још једну генерацију амбасадора заштићених подручја. Наставници и ученици из десет основних и средњих школа из целе Србије од 10. до 14. октобра боравили су у Петници где су научили како да осмисле и спроведу пројекат који ће на најбољи начин промовисати заштићено подручје из којег долазе.

Национални парк Тара школске 2017/2018. године промовисаће ОШ „ Душан Јерковић“ из Костојевића, на челу са наставницом Драганом Васић и ОШ „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева предвођена наставницама Данијелом Николић и Славицом Филиповић.

WWF академија за природу већ може да се похвали бројним резултатима рада прве генерације амбасадорских школа, а међу њима су филмови и позоришне представе на тему заштите природе, изградња мини заштићеног подручја у школском дрворишту, осмишљавање и продукција промотивних материјала, фото изложба, као и многи други.

„WWF академија за природу“ део је образовне компоненте великог регионалног пројекта „Заштићена подручја за природу и људе“, који је започет у октобру 2015. и трајаће до октобра 2019. године, а направљен је како би се побољшала комуникација са локалном заједницом, њено укључивање у управљање заштићеним подручјима, развили образовни програми, те туристичке понуде које ће унапредити посећеност и развој заштићених подручја.

Пројекат „Заштићена подручја за природу и људе“ се у Србији спроводи у сарадњи са националним парковима Тара, Ђердап, Fрушка Гора и ЈП „Србијашуме“ и ЈП „Војводинашуме“, а финансира га Шведска међународна развојна агенција – Сида.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм