• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Основна школа „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева, амбасадор Националног парка Тара у склопу „WWF академије за природу“ обележила је недељу Таре у периоду од 19. до 23. фебруара.

Учитељи и наставници су прилагодили наставни програм и повезали га са Таром и темама везаним за заштиту природе како би упознали ученике са природним и културним вредностима и најзначајнијим локалитетима ове планине. Ученици су едуковани и о значају заштићених природних добара и о правилном односу према околини и значају заштите планете.

Ђаци су заједно са својим учитељима и наставницима организовали бројне радионице и припремили презентације и паное на различите теме. Ученици Медицинске школе припремили су презентацију Националног парка и представили је ученицима своје школе и шестом разреду ОШ „Владика Николај Велимировић“.

Школа  је овом приликом добила прелепе фотографије Таре од познатог ваљевског фотографа Мирослава Јеремића, које су изложене у холу школе. За ученике нижих разреда карикатуриста Брана Николић је припремио бојанку „Како да штитимо околину“. 

Све ваљевске школе добиле су позив за учешће у наградном конкурсу за еко стрип на тему „Медоватура“. Завршни догађај ће бити еко фестивал на Градцу, 22. априла, којим ће бити обележен Дан планете Земље уз учешће представника Националног парка Тара.

Ментори пројектног тима МедоВАтура су наставница биологије Данијела Николић и учитељица Славица Филиповић Јовановићуз подршку директора Предрага Гојковића,  библиотекарке Миле Милутиновић, учитељице Љубице Видић, вероучитеља Драгана Станојевића. У пројектни тим су укључени следећи ученици: Тина Стојковић, Милица Ђурђевић, Катарина Пантелић, Божидар Цветковић, Лука Васиљевић, Теодора Зарић, Лука Михаиловић, Огњен Јевтић, Марко Јовановић, Анђела Бубања, Невена Расевић, Јована Гајић, Марија Туфегџић.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм