• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На Калуђерским барама на Тари јуче је одржана прва авантуристичка трка са препрекама „Трибалион 2018.“ на којој је учествовало 373 такмичара, међу њима и 70 деце.

На теренима Националног парка „Тара“, кроз шуму, блато, воду, преко успона, захтевних препрека у виду гума и зидова, а неке је требало савладати са џаковима песка на леђима, пузањем кроз глиб до колена и пењањем уз конопац, физичку спремност и менталну снагу у трци са временом показали су такмичари из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

За трку „Трибалион Челенџ“ на рути од 19 километара са 30 препрека учествовало је 170 такмичара. Победник у категорији мушкараца је Зоран Спировски, који је стазу савладао за два сата и четири минута, а за њим су остали Слађан Благојевић и Предраг Драгичевић. На истој деоници код дама прва три места су припали Милици Медић, Јелени Селаковић и Марији Тешић.

На стази „Тара Грин“ од 9 километара и 16 препрека учествовало је 130 такмичара, најбољи у мушкој категорији били су Стефан Стрелић, Младенко Марић и Владан Арсенијевић, а код дама Ива Арсенијевић, Јована Миланков и Јелена Митровић.

Као увертира за главни догађај одржана је трка за децу у старосним категоријама до 6 година; 7 до 10; и 11 до14 година.

 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм