• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У понедељак, 23. октобра, у кући ракије „Стара песма“, дестилерије „ТИМ“, у Пилици отворена је изложба фотографија „Фото сафари Тара 2016/2017″.

На отварању изложбе у Пилици у оквиру фото сафарија „Тара 2018“ говорили су Александар Ђурић, испред НП Тара, Иван Илић, Дестилерија „ТИМ“ и професор Сабо Бела, фотограф из Мађарске који је један од покретача манифестације. 

Отварање изложбе је била одлична прилика за промоцију једне од најпознатијих бајинобаштанских и српских ракија гостима из иностранства. Овом приликом још једном је наглашено колико је организација фото сафарија битна за промоцију Националног парка Тара и целе општине Бајине Башта и да ће се настојати да се ова манифестација дигне на виши ниво.

Пети и шести фото сафари „Тара“ одржани у октобру 2016. и јуну 2017. године. На овим фото скуповима у Националном парку Тара учествовало је 10 чланова ФС Србије, 9 мађарских фотографа које предводио професор Бела Сабо, као и 7 чланова Културног и документационог центра Срба у Мађарској. Заједно са њима, Тару је посетила и екипа Мађарске националне ТВ, односно новинари њихове редакције на српском језику.

После три дана изложба је пресељена у хол Гимназије „Јосиф Панчић“ у Бајиној Башти.

 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм