• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У четвртак, 15. Новембра, је на Плечниковој променади - изложбеном простору парка Тиволи у Љубљани отворена изложба под називом “Природа нас повезује – Паркови Динарида”. Домаћин догађаја је Крајински парк Тиволи, Рожник и Шишенски хриб, а изложба је припремљена у сарадњи са Парковима Динарида – мрежа заштићених подручја Динарида.

Циљ изложбе је промоција заштићених подручја у оквиру мреже Паркови Динарида. На фотографијама су представљене природне и културне баштине заштићених подручја, те предности заштите тих подручја за локално становништво и људе који живе у широј регији.

На најлепшој локацији у Љубљани, у парку Тиволи изложено је 120 билборда великих формата, на којима су фотографије из 58 заштићена подручја, чланова асоцијације Паркова Динарида као и фотографије чланова Заједнице паркова Словеније, који окупља 14  управљача заштићених подручја Словеније.

Поред осталих заштићених подручја приказане су и фотографије из Националног парка Тара и других заштићених подручја у Србији.

Партнери Парку Тиволи и Парковима Динарида у организацији изложбе су: Град Љубљана, Јавно предузеће Снага које управља Парком природе Тиволи Рожник и Шишенски хриб и WWF Адриа.

Изложба ће бити отворена до јануара 2019.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм