• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У Националном парку Тара ће и ове године током лета бити организован, јединствени образовни програм за децу основношколског узраста, Камп младих чувара природе.

Камп младих чувара природе пружа деци јединствену прилику да осете живот Националног парка Тара и људи који живе и раде у њему, да науче и доживе нове занимљиве ствари и да стекну нова пријатељства. За већину, ово ће бити прво право истраживање природе и оближњих заштићених подручја. Њихов свет ће бити окренут наглавачке, удобност својих домова замениће за недељу дана у величанственој природи. А, за оне „искусне“ ово ће бити прилика да обнове постојећа и стекну нова знања и вештине, као и да поново посете своје паркове и доживе их на потпуно нов начин.

Од 2006. године у Националном парку Тара организујемо Камп младих чувара природе (Junior ranger camp). Реч је о јединственом едукативном програму за децу основношколског узраста (7-15 година) развијеном по узору на пројекат Европске асоцијације националних паркова (Europarc federation) - Junior Ranger Camp. Током протеклих 12 година кроз камп је прошло око 800 деце из целе Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине.

Циљеви Кампа младих ренџера су упознавање деце са:

  • Природним, културно-историјским и традиционалним вредностима националног парка Тара
  • Значајем националних паркова и заштитом природе - подизање еколошке свести
  • Улогом и радом ренџера у Националном парку
  • Дружење деце из различитих места

Рад се одвија у групама од 12 учесника, са децом узраста 7-15 година, кроз следеће активности:

  • Обилазак терена (значајни локалитети, едукативне стазе, сеоска домаћинства),
  • Обука у различитим вештинама потребним за сналажење у природи,
  • Едукација (презентације и предавања о природним, културно-историјским и традиционалним вредностима НП Тара)
  • Креативни рад (игре, радионице, дружење...)

Сваку групу „Младих чувара природе“ поред инструктора на терену, прати и педагог, који се стара о деци свих 7 дана, колико Камп траје. Смештај је у објектима НП Тара, а исхрана је организована у Дечијем одмаралишту Митровац на Тари, где је обезбеђен и медицински надзор.

Ако сте спремни и желите да истражите и упознате Тару заједно са „правим ренџерима“ и осталим запосленима у националном парку који ће бринути о вама, пријавите се!

Ми вас чекамо, на Митровцу на Тари, у кампу „Младих чувара природе“.

 

Цена: 17.900,00 динара


СМЕНЕ КАМПА

Термини смена

07-14.07.

Слободна смена

04-11.08.

Попуњена смена

 

Да би сте се пријавили за камп неопходно је да попуните пријаву за дете са основним подацима и својим потписом да изразите слагање са свим што је изнето.

Пријаве се могу поднети у Управи ЈП ’’Национални парк Тара’’, путем е-мејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или факсом: 031/863-644.

Програм капма, општи услови, начин плаћања - преузми

Пријава за учешће у кампу - преузми

Додатне информације можете добити на телефон: 031/863-644
Контакт особа: Ранко Милановић

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм