• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На Митровцу је 19. и 20. априла 2019. године одржан сусрет амбасадорских школа Националног парка Тара у оквиру Академије за природу.

Циљ WWF Академију за природу  је био да повеже школе које се налазе у близини Таре са управљачем овог заштићеног подручја. Ученици и наставници уз сарадњи са запосленима у националном парку су осмишљавали пројекте како би се упознали са основним вредностима подручја и промовисали очување и заштиту природе која их окружује.

Амбасадорске школе Националног парка Тара су биле Гимназија „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште, ОШ „Душан Јерковић“ из Костојевића, ОШ „Димитрије Туцовић“ из Чајетине и ОШ „Владика Николај Велимировић“ из Ваљева. Током сусрета на Митровцу на Тари присутни су били у прилици да се упознају са основним вредностима парка и њиховим значајем, али и да стекну увид у начин функционисања заштићеног подручја и укључивања локалног становништва.

Амбасадори су симболично засадили једно стабло Панчићеве оморике и обећали да ће наставити да промовишу ово заштићено подручје као и заштиту природе уопште. Иако је овај скуп званично представљао крај WWF академије за природу сарадња Националног парка Тара са амбасадорским школама ће бити настављена и у будућности. 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм