• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Обавештавамо посетиоце и становнике НП Тара да ће у суботу 14. септембра бити одржан 3. Трибалион – једна од најатрактивнијих планинарских трка у региону.

Молимо вас да имате у виду да ће се на појединим локацијама на ширем подручју Митровца такмичари делимично кретати постојећим путевима и да на тим местима прилагодите брзину Ваших аутомобила и да поштујете инструкције редара. У питању су следеће локације:

  • Митровац код ресторана Качара и уласка у резерват Црвени поток (пут за Бањску стену)
  • Метаљка (пут Митровац-Заовине) скретања ка Чемериштима
  • Доњи Јелисавчићи

Пут Митровац – Набојне – Чемеришта ће бити затворен у потпуности.

Паркинг (окретница) код видиковца Бањска стена ће делимично бити затворен за посетиоце, па вас молимо за разумевање и стрпљење. Део стазе ће ићи преко видиковца Бањска стена до паркинга тако да Вас молимо да будете обазриви и да не ометате такмичаре.

Све посетиоце који желе да пешаче стазом #9а Митровац – Велика ливада – Бањска стена молимо да не почињу своју туру пре 12.00 часова

Старт трке је на Митровцу у 11.00 и 11.30 на платоу испред дечјег одмаралишта. На овом месту ће бити и циљ трке. Најзанимљивији део за публику ће бити плато између ресторана Качара и циља где ће бити 9 атрактивних препрека. Први такмичари на циљу се очекују око 12.30 часова

Хвала на разумевању.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм