• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Ренџери Националног парка Тара уз помоћ неколико држављана Кине пронашли су 24. септембра поподне беживотно тело млађе женске особе. Сумња се да је у питању Држављанка Кине чији је нестанак пријављен пре скоро три месеца.

Сумња се да се ради о Кинескињи Џу Сињуе (Zhu Xinyue 22) чији траг се потпуно изгубио пре скоро три месеца. Идентитет несрећне жене би требало да буде утврђен после идентификације, а то тада ће бити вођена као НН лице. Очекује се одбукција која ће показати да ли је реч о самоубиству.  

Тело жене пронађено је обешено о дрво у провалији испод пута Митровац - Перућац.

На основу доступних информација претпоставља се да је после три месеца окончана потрага за Џу Сињуе, девојком која је 28. и 29. јуна сама боравила на Тари. Тада се последњи пут јавила својим родитељима, што је касније потврђено праћењем базних станица. Међутим, после овога није било никаквих других информација о њеном кретању.

Ренџери НП Тара за девојком су трагали од 17. јула, када су добили информацију о њеном нестанку. МУП Србије 25. јула саопштио је да је Кинескиња нестала и замолио све који евентуално знају нешто о њој да јаве полицији. 

У међувремену у Бајину Башту су, у два наврата, долазили и родитељи Зху Xинyуе који су заједно са ренџерима вршили потрагу и кроз разговор са мештанима покушавали да нешто више сазнају о својој ћерки.

Тело су лоцирали ренџери НП Тара захваљујући подацима о њеном мобилном телефону који су добијени од кинеских мобилних оператера. Тело девојке су извукли ренџери уз асистенцију ватрогасаца-спасилаца и присуство полиције и судских органа.

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм