• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

За викенд 14-15. септембра одржан је трећи Трибалион, планинска трка са препрекама, овога пута у јесењем амбијенту. Трка под називом “Трибалион – Орлово око“ у којој је учествовало око 550 такмичара, међу којима и стотинак деце овај пут је одржана на простору Митровца и Заовина у Националном парк Тара.

Такмичари су пролазили стазу савладавајући препреке попут пењања преко зидова, ношења терета, пењања уз конопац, прелажења водених површина конопцима, пливањем или пузање кроз блато.

Најзахтевнију трку „Трибалион Челенџ“, дугу 23 километара са 35 препрека, набрже је прешао Предраг Драгичевић из ПК Тара из Бајине Баште са временом 2 сат 16 минута 58 секунди.

„Стаза је захтевна и свако ко заврши трку је победник. Тренирао редовно и учествујем  редовно на планинским тркама тако да сам донекле очекивао овај резултат“, каже Драгичевић који се дуго година бави планинским трчањем и трчи ултра маратоне.

Поред трке ове одржана је и трка „Трибалион Грин“ на стази у дугој 12 километара са 20 препрека. Победник ове трке је Ужичанин Ненад Зарић који је стазу истрчао за 1 сат 13 минута и 40 секунди.

Директор трке Борис Томић истиче да је ово друга година како се трка одржава и да су организатори презадовољни одзивом такмичара, јер се број учесника удвостручио, а да је за то „крива“ лепота Таре и фактор изненађења трке.

„Сваке године ће се мењати стаза, трудимо се да будемо иновативни. Поента трке и јесте изненађење, знају само километражу и висински успон, не знају каква је стаза и где се налазе препреке и какве су. Тара је сама по себи посебна, природа је прелепа, брдовити терени, четинарске шуме и 1000 метара надморске висине и идеална је за одржавање оваквих  манифестација“, каже Томић.

Нова Трибалион авантур нас очекује трећег викенда у мају следеће године.

Више о трци можете сазнати на www.tribalion.rs 

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм