• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У понедељак, 9. маја 2022., у Галерији Установе ,,Култура“ отворена је изложба фотографија и организована промоција књиге ,,Реке живота“ аутора Предрага Костина, у организацији Установе ,,Култура“ и ЈП ,,Национални парк Тара“.

Фотограф Предраг Костин рођен је 18. септембра 1976. године у Зрењанину. Фотографијом почиње да се бави од 2007. године, а већ 2008. године побеђује на конкурсу National Georaphic Serbia, у теми ,,дивље животиње“.

Мотиве за фотографисање налази на Царској бари, Делиблатској пешчари, Вршачком брегу, Националним парковима Фрушка Гора, Ђердап и Тара, Специјалним резерватима природе Увац, Горње подунавље и Ритови доњег Потисја. До сада је имао неколико самосталних и групних изложби, а покренуо је и интернет портал ,,Дивља Србија“.

Овај фотограф фауне живот као императив не подређује људској врсти, већ организмима који са природом чине хармоничну заједницу.

,,Фотомонографија ,,Реке живота“ представља ,,староседеоце“ природе у свом природном окружењу, у неком од својих животних циклуса. Надам се да ова књига неће бити ,,сведок“ да смо некада живели окружени јеленима, орловима, црним родама, текуницама и многим другим дивним створењима, већ да ће нас она покренути да мало више размишљамо о њима и о томе како да их сачувамо.“ – истакао је Костин.

Присутне је за крај поздравио директор Установе ,,Култура“ и званично отворио изложбу која ће бити постављена до 20. маја у Галерији Установе ,,Култура“.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм