• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

На основу члана Правилника о унутрашњем реду и чуварској служби у Националном парку Тара (објављен у „Службеном гласнику РС“ број: 114/2021 од 30.11.2021, а ступио је на снагу 08.12.2021.) потребна је пријава за:

  • извођење радова на изградњи објеката и уређење простора на подручју Националног парка Тара, формулар преузмите овде
  • радње организовања спортска такмичења и активности на подручју Националног парка Тара, формулар преузмите овде
  • радње фотографисања и снимања тонских и видео записа и филмова на подручју Националног парка Тара које се врше у комерцијалне сврхе, формулар преузмите овде

 

Физичко или правно лице је у обавези да писмено пријави планиране активности ЈП „Национални парк Тара“ Бајина Башта, као управљачу заштићеног подручја и да од истог прибави сагласност и плати одговарајућу накнаду која се утврђује решењем.

Попуњени формулари се достављају на писарницу ЈП „Национални парк Тара“ или путем ел. поште на адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  

Уколико буде утврђено да физичко или правно лице ове радње врши без одговарајуће сагласности управљача прoтив истог ће бити поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

ЈП „Национални парк Тара“ Бајина Башта се обавезује да прикупљене личне податке неће користити у друге сврхе осим у сврхе вођења евиденције корисника заштићеног подручја и  доношења решења о наплати накнада за коришћење заштићеног подручја Националног парка Тара сходно Закону о накнадама за коришћење јавних добара („Службени гласник РС“ број 95/2018 и 49/2019, 86/2019-усклађени динарски износи, 156/2020-усклађени динарски износи и 15/2021- допуна усклађених динарских износа).

За издавање Услова заштите природе потребно је обратити се Министарству заштите животне средине.

Детаљне инструкције за прибављање Услова заштите природе погледајте овде.  

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм