• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У среду,  6. јула, у Установи културе градске општине Стари Град „Пароброд“ у Београду отворена је изложба фотографија под називом „Тара планина богова“. Аутор фотографија је Биљана Михајловић, а изложбу су подржали и омогућили ЈП Национални парк „Тара“ и Туристичка организација „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

На изложби се могу видети фотографије настале на планини Тари током последњих неколико година. Идеја о фото изложби је настала током рада на истоименој фото-монографији која је завршни мастер рад на коме је ментор професорка Анамарија Вартабедијан.

На отварању изложбе о Биљанином раду и досадашњим наградама управо је говорила професорка Вартабедијан, а присутнима су се обратили и Милан Ђурић, директор Туристичкe организација “Тара – Дрина” Бајина Башта и Ранко Милановић, руководилац Службе информисања, промоције и туризма у Националном парку “Тара”.

Биљана Михајловић дипломирала је графички дизајн на Академији техничких струковних студија Београд, где тренутно завршава мастер студије. Чланица је Удружења уметника и дизајнера примењене уметности Србије (УЛУПУДС) и има статус самосталног уметника. Годинама уназад активно се бави дечијом илустрацијом. Као илустратор више пута је награђивана. Ради за инострано и домаће тржиште са издавачима као што су Клет, Одисеја, Креативни центар, Логос, Фреска… Биљанине радове публика је могла да види на бројним самосталним и групним изложбама, а њене илустрације су дале додатну чар и оргиналност и Парку ћирилице у центру Бајине Баште.

Ово је први пут да се представља са изложбом фотографија. Са фотографијом се најпре сусреће радећи као лаборант у фотографској радњи. Данас фото-апарат носи стално са собом, бави се углавном пејзажном и документарном фотографијом, обраћајући пажњу нарочито на детаље јер сматра да је лепота свуда, али да је људи водећи своје ужурбане животе све мање примећују. Њена порука би била: „Стани! Погледај! Пусти да те обичан цвет изненади својом савршеношћу и лепотом”.

ЈП Национални парк Тара и Туристичка организација “Тара – Дрина” Бајина Башта су издали фото-монографију, подржали и омогућили изложбу Биљане Михајловић која се може погледати у УК Пароброд до 31. јула.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм