• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Јавно предузеће ,,Национални парк Тара“ у оквиру својих активности посетиоцима нуди и два Центра за посетиоце. Први је отворен на Митровцу 2006., а други 2015. године у управној згради предузећа у Бајиној Башти.
Центар за посетиоце у Бајиној Башти простире се на око 300 квадратних метара и кроз интерактивну поставку приказује следеће тематске целине:
1. Биодиверзитет Таре – у оквиру које је представљен биљни и животињски свет ове планинске лепотице, са посебном пажњом на ендемичне и заштићене врсте као што су Панчићева оморика и мрки медвед - који су и симболи Таре.
2. Геологија - која презентује геолошке карактеристике овог подручја.
3. Културно-историјска баштина - представља археолошке локалитете и културно историјске споменике на подручју Таре и Бајине Баште.
 
Садржаје Центра за посетиоце употпуњују сала за презентације, библиотека, као и сувенирницу са инфо пултом на којем посетиоци могу добити све потребне информације о Националном парку Тара.
 
Уколико још увек нисте посетили наш Центар за посетиоце или сте први пут у нашем граду, позивамо Вас да нас посетите на адреси Миленка Топаловића 3, радним данима од 7:30 до 15:30 часова, викендом за групе уз претходну најаву. Добро дошли!
 
 
 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм