• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Задовољство нам је да вам представимо водич ТАРА ЗА СВЕ – Укључивање јавности у процес доношења одлука у ЈП „Национални парк Тара“. Водич је настао као један од резултата пројекта „Тара за све“ који је реализовало УГ „БИОС“ Бајина Башта.

Пројекат „Тара за све“ je реализован кроз програм подршке организацијама цивилног друштва за унапређење учешћа локалне заједнице у управљању заштићеним подручјима Национални парк Тара и Национални парк Ђердап у оквиру пројекта „Заштићена подручја за природу и људе II“ који спроводи WWF Adria, уз подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу – SIDA.

Један од главних резултата овог пројекта јесте „поједностављени“ водич кроз планове управљања ЈП НП „Тара“ са информацијама о могућностима за укључивање јавности у процесе доношења одлука. Овај водич израђен је како у дигиталном тако и у штампаном облику како би био доступан свим категоријама локалног становништва. Штампана верзија водича  доступна је у туристичким инфо центрима НП Тара и ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта док је дигитална верзија водича доступна на веб сајту НП Тара, ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта, на информативном порталу Дрина.инфо као и на друштвеним мрежама свих наведених актера.

Водич кроз процедуре НП „Тара“

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм