• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Од 22. до 26. фебруара у Београду је одржан 44. Међународни сајам туризма на коме се представио и Национални парк Тара заједно са Туристичком организацијом „Тара-Дрина“ Бајина Башта и представницима туристичке привреде.

На штанду Бајине Баште заједно су наступили најзначајнији туристички субјекти са територије општине. На једном месту посетиоци су током најважније туристичке манифестације у југоисточној Европи имали прилику да виде најновију понуду Националног парка „Тара“, Војне установе „Тара“, Дечијег одмаралишта Митровац на Тари,  Туристичке агенције „Таратурс“, хотела „Цептер“ и „Тара“, категорисаног приватног смештаја, да пробају најпознатије брендове ракија из овог краја, као и да се упознају са могућностима за бројне активности у природи које пружа ова дестинација.

Посета сајму и интересовања посетилаца туристичку понуду Националног парка тара и Бајине Баште, представљену кроз различите нове програме, била је изнад очекивања.

Изузетан број посетилаца на штанду Бајине Баште, доста састанака и важних договора са представницима државних институција и туристичке привреде као и велико интересовање за понуду наших туристичких агенција и хотелијера даје нам за право да очекујемо веома успешну туристичку 2023. годину.

Сусрет директора ТО „Тара-Дрина“ Милана Ђурића и министра туризма и омладине Хусеина Мемића био је одлична прилика да се представе добри туристички резултати остварени у претходном периоду али и пројекти чија реализација је у плану.

Током Сајма владало је изузетно интересовање за наградну игру, а вредне награде које су доделили ТО „Тара-Дрина“, ТА „Таратурс“, Национални парк „Тара“, Андрићград и манифестације „Дринска регата“ и „Ћирилична баштина“ су извучене последњег дана Сајма.

Поред промоције дестинације на овом Сајму туризма са поносом смо представили и награде које је у претходним годинама заслужила наша туристичка привреда и појединци.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм