• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

У среду, 31. 5. 2023. године, Национални парк Тара посетили су представници медија и запослени у Еуробанк директној, а повод је била успешна сарадња на пројекту који је ова банка финансијски подржала. Уједињени у очувању Таре, како гласи и слоган пројекта, уредили смо два локалитет, а то су две шетне стазе, у Перућцу и на Калуђерским барама на Тари, чије је уређење иницирао Савет корисника Нациналног парка Тара.

Након обраћања представника Еуробанк директне и ЈП ,,Национални парк Тара“, присутни су обишли шетну стазу код Пећине сплавара у Перућцу. У оквиру шетне стазе постављен је дрвени мобилијар и две информативне табле: на једној је текст о сплаварењу и значају сплаварења у овом крају, а на другој је прича о дринским сплаварима и Дринској регати, као нашој највећој манифестацији на води. Присутни су имали прилику да посете и реку Врело, најкраћу реку у Србији.

Након Перућца, гости су имали прилику да обиђу и шетну стазу на Калуђерским барама. На овој стази постављена је путоказна сигнализација, информативна табла и пратећи мобилијар (клупе). Ова шетна стаза је важна јер су Калуђерске баре најпознатији и најпосећенији туристички центар Таре, због чега на табли постоји и сликовити приказ мапе овог дела Таре, на којој посетиоцу могу видети шта све могу посетити у близини.

 

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм