• (+381) 031/ 863 644

  • office@nptara.rs

Вести

Друго издање „Wild Bear MTB“ етапне тимске трке одржано је за викенд од 07-10. септембра 2023. године, на теренима Националног парка Тара.

После три дана надметања на стазама укупне дужине од 148 км у изузетно јакој конкуренцији из 8 земаља из региона и шире, победу у генералном пласману однео је тим „Granfondo villa Frežana“ из Словеније у саставу Сикошек-Билић, док је друго место припало њиховим сународницима, тиму „Granfondo Semič boys“ у саставу Сајко и Бановец, а треће место је освојио тим „Visit Kvarner“ у саставу Марин Дековић и Марко Фржоп из Хрватске.

“Wild Bear MTB“ етапна трка, представља међународну тродневну бициклистичку манифестацију, која окупља најбоље возаче MTB бицикли из региона и шире. Возачи током три дана надметало се 45 тимова, а возачи су прешли 148 км специјално припремљених и обележених шумских  стаза и макадамских путева, савладавши висинску разлику од преко 4.000м.

Судећи по утисцима окупљених учесника друго издање MTB трке „Wild Bear“ превазишло је сва очекивања такмичара. Временски услови су били идеални за MTB вожњу, јаку конкуренцију чинили су државни шампиони неколико земаља у региону, али и многобројни учесници са великим искуством на светски познатим стаге тркама.

Све ово допринело је да тродневно тркање на теренима националног парка Тара буде у рангу врхунских светских MTB догађаја.

Тимови су осим могућности да се провозају живописним пределима Таре и истраже скривене кутке нетакнуте природе националног парка, уживали у локалној кухињи и гостопримству, као и бројним туристичким локалитетима, којима ово подручје обилује.

Овакве манифестације доприносе значаном повећању прихода од туристичке посете из целог региона, али и у доброј мери раде на промоцији Националног парка Таре и околине.

Треће издање „Wild Bear MTB 2024“ заказано је други викенд септембра наредне године.

„Wild Bear MTB“ трку организује СУ На све стране, надалеко познато љубитељима трчања и планинског бициклизма по манифестацијама „Три стране Копаоника“ и „Trail race Kopaonik“. Организацију трке су подржали: ЈП „Национални парк Тара“, ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта, ЦДЛ Београд, Канцеларија за младе Бајина Башта, ТА „Таратурс“, „Maple adventures“. Као спонзори манифестацију су помогли: „BioHub“, „Aqua Gala“, „Beosport – Suunto“, „Imlek protein“, „Boombox“, „Nutrinolab“, „Delta Agrar“, „Red Bull“, „Heineken“ и „Riscycling“.

ЈП НП Тара

Простор Таре проглашен је Националним парком 13. јула 1981. године на укупној површини од 24.991,82 ha..

Твитер

Инстаграм